Aan de slag – Android gebruiker

Maak je account aan op trackassistant.com

Begin met een account aan te maken op www.trackassistant.com. (Note: indien jouw werkgever of andere organisatie je een account aanbiedt, heb je hiervoor een email ontvangen en gebruik dan deze link).

Een account maak je aan door je emailadres in te voeren en een wachtwoord te kiezen. Maak dan een selectie tussen een ‘single’ of ‘multi’ abonnement. Een multi abonnement kies je als je de beheerder bent en anderen een account ter beschikking wilt stellen. Wil je voor jezelf een kilometeradministratie bijhouden, dan kies je voor ‘single’

Vervolgens start er een wizard van 3 stappen, waarbij je je administratie aanmaakt, je thuis adres vastlegt en tot slot je eerste rit invoert.

TIP: het is handig om alvast de eerste rit handmatig te registreren, ook als je kiest voor automatische registratie. Automatische registratie gaat namelijk verder met de stand van de laatste rit.

Download de App

Download de app in de Google Play store. Indien je de Track Assistant App wilt gebruiken in combinatie met GPS positie bepaling, dien je de App toegang te geven tot je locatie gegevens.

Log vervolgens in met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als van je Track Assistant account. Nadat je bent ingelogd, haalt de App je Administratiegegevens, Favorieten en eventueel eerder ingevoerde ritten van je online account op.

Handmatig ritten vastleggen

Vier manieren om een adres in te voeren

Je kunt op 4 manieren je adres invoeren:

1. Met de ‘Thuis-button’: het Thuisadres van je online account wordt ingevoerd.

2. Met een ‘Favoriet-button’: een van je Favorieten (nummer 1 t/m7) uit je online account wordt ingevoerd.

3. Met de ‘GPS-button’: je huidige positie wordt overgenomen in de adresbalk.

4. Door middel van handmatige invoer. Zodra je een adres hebt ingetikt, wordt in een pull down menu dit adres getoond. Indien het gevonden is via GoogleMaps en daarmee geschikt is voor automatische berekening. Als je niet het adres uit de pull down bevestigt, moet je naderhand handmatig de afstand (kilometerstand) invullen.

Privé bestemming of zakelijk?

Je kunt aangeven of het adres een Zakelijke, Privé of Woon-Werk bestemming is. Door de checkbox [Privé] aan te vinken, kun je dit veranderen. Standaard staat de rit op [Zakelijk].

TIP: in Nederland is woon-werk verkeer voor de Belastingdienst hetzelfde als een zakelijke rit, waardoor je geen onderscheid hoeft te maken. In België is het wel van belang om woon-werk verkeer apart te registreren.

De kilometerstand is automatisch overgenomen van de eindbestemming van je laatste rit. Dit is van belang wanneer je voor een sluitende kilometerregistratie kiest.

Vertrek

Open het Overzichtscherm, met bovenin het kenteken van je administratie. Daaronder staat de lijst met eventueel reeds bestaande ritten. Selecteer de + button om een nieuwe rit in te voeren.

Je komt dan op het scherm ‘Vertrekpunt’.

Voer hier je Vertrekpunt in. Op dit scherm kan je bovenaan een keuze maken om direct naar het Aankomstscherm te gaan [Volgende] of onderaan eerst nog één of meerdere [Tussenpunten] in te voeren.

Tussenpunt

Bij een Tussenpunt kun je op dezelfde wijze als bij Vertrekpunt de locatie vastleggen. Vervolgens heb je hier de keuze om nog een Tussenpunt in te voeren door op [Nieuw Tussenpunt] te klikken of om verder te gaan naar het Eindpunt [Volgende].

Aankomst

In het scherm Aankomst leg je op dezelfde wijze de locatie vast. Hier wordt automatisch de eind kilometerstand ingevuld die op basis van de GoogleMaps afstandsberekening is vastgesteld. Als de werkelijke kilometerstand (op je teller) hiervan afwijkt, kun je deze handmatig overschrijven. Door [Volgende] te selecteren kom je in het scherm Rit opslaan.

Rit opslaan

In het scherm Rit opslaan vind je de kilometerstanden die je bij het Vertrek- en Eindpunt hebt ingevoerd of zijn berekend. Tevens kun je met behulp van de pijltjes naar links of rechts de datum aanpassen. Standaard wordt vandaag als datum getoond.

Ook zie je op dit scherm de berekende afstanden: zowel Privé, Zakelijk als Totaal. Het GoogleMaps icoontje geeft aan dat de route op basis van GoogleMaps is berekend. Staat er een kruisje door , dan betreft het een handmatige invoer. In dit geval wordt er niets berekend en wordt uitgegaan van handmatige afstand invoer.

Indien één van de punten een privé bestemming was, zal Track Assistant automatisch alleen de omgereden afstand als privé kilometers registreren.

Je kan hier ook de Labels gebruiken, die je in je online account hebt vastgelegd. Net als je favoriete bestemmingen. De Labels gebruik je voor veelvuldig gebruikte opmerkingen, zoals een opdrachtgever, je kantoor of dat je omgereden hebt vanwege file.

Bij Omschrijving kun je een tekst toevoegen ter verdere verduidelijking waar de rit betrekking op had. Kies voor [Opslaan] of [Opslaan & Retour]. Kies je voor [Opslaan & Retour], dan wordt automatisch de omgekeerde route voor je ingevuld.

Nadat je je rit hebt opgeslagen, krijg je de melding getoond dat Track Assistant automatisch je ritten synchroniseert met je online account. Als de synchronisatie niet gelukt is, bijvoorbeeld omdat je geen internet verbinding had, zie je een *sterretje bij de betreffende rit(-ten) staan. Je kunt er voor kiezen ze later te synchroniseren via het menu ‘Synchronisatie’ onderaan het overzichtscherm. Na synchronisatie met je online account is het *sterretje verdwenen en is de rit toegevoegd aan je online account.

Automatisch ritten vastleggen

Hoe kan ik automatisch ritten vastleggen met mijn Android smartphone?

We hebben een specifieke handleiding geschreven voor automatische rittenregistratie voor je Android telefoon: