Track Assistant heeft de laatste tijd veel energie gestoken in verbetering van functionaliteiten en probleemoplossingen. We zijn verheugd te melden dat vandaag, 31 januari 2019, een groot aantal verbeteringen live zijn gegaan. Hieronder een opsomming van de onderwerpen.

Nieuw functionaliteiten in Android en iOS Apps:

 • Semi-automatische ritregistratie: met deze Apps is het nu ook mogelijk om semi-automatisch te registreren. Dat wil zeggen dat je met een schuifknop het registreren aan het begin en einde van een rit aan en uit kan zetten. Waarbij de werkelijk gereden route en afstand wordt bepaald. Ideaal als je bijvoorbeeld voor declaraties niet alle ritten wilt bijhouden.
 • Taalkeuze afhankelijk van App instelling: voorheen werd de taal van de App afgeleid van de taal ie je in de web applicatie ha gekozen. Dat verliep niet altijd stabiel, waardoor de smartphone App soms op Engels schoot, terwijl de telefoon zelf op Nederlands ingesteld stond. Vanaf nu wordt de taal van de App afgeleid van de taalinstelling van de telefoon.
 • Verwijderen van ritten vanuit de App: je kan nu ritten verwijderen vanuit de App, en niet alleen meer vanuit de web applicatie. Schuif een rit naar rechts en de verwijder-knop verschijnt.
 • Herkenning van bestemmingen: als een bestemming vastgelegd is als thuis of favoriet, dat wordt bij (semi)automatische registratie nu overgenomen of dit een thuis, privé, woon-werk of zakelijke bestemming is.

Welke problemen hebben we opgelost?

 • We hebben de verwerking van (semi)automatische ritten volledig onderhanden genomen, waardoor de verwerking nauwkeuriger, sneller en betrouwbaarder is. O.a. is het probleem opgelost dat er soms een rit dubbel gestart werd (opgelost in de nieuwe iOS versie)
 • Gebruikers die al langere tijd ritten registreren met Track Assistant, konden op den duur problemen ervaren met synchroniseren. Dit kwam omdat alle ritten bij iedere aanpassing gesynchroniseerd werden tussen App en web applicatie, en vice versa. Sinds de laatste release worden vanuit de web applicatie alleen nog maar de 25 meest recente trips gesynchroniseerd. Ervaar je dit probleem ook? Verwijder de App en installeer hem opnieuw, zodat nog slechts 25 ritten in de telefoon staan.
 • Ritten die geïmporteerd werden vanuit een Excel bestand, konden niet verwijderd worden. Het verwijderen van geïmporteerde ritten is opgelost
 • Favoriet 6 en 7 waren moeilijk te selecteren in de iOS App. Dit functioneert weer zoals bedoeld.
 • Toevoegen van een starttijd van een rit bij handmatige registratie. Wanneer je op een dag een (semi) automatisch geregistreerde rit en een handmatig geregistreerde rit hand staan, kon je een melding krijgen dat je administratie niet gesloten was, terwijl alles lijkt te kloppen. Dat kwam omdat een handmatige rit standaard de tijd 00:00 kreeg. Daardoor in volgorde eerder dan (semi)automatische rit die bijvoorbeeld 09:34 als tijd had. Terwijl de rit er wellicht na had moeten zijn. Nu kan je in de web applicatie de tijd aanpassen, zodat de volgorde klopt. In een toekomstige versie van de App kan je direct bij het handmatig invoeren van een rit een tijdstip invoeren.

En wat komt er binnenkort nog aan?

 • Zoals hierboven beschreven: het toevoegen van een tijdstip aan een handmatig gereden route in de smartphone App, zodat je direct de juiste volgorde van ritten kan aangeven
 • De keuze in de smartphone Apps om te sorteren op datum of op kilometertellerstand
 • Het tonen van de werkelijke route in de web app. Tot op heden was de werkelijke route alleen op de telefoon te zien. Op de web app werd wel de werkelijke afstand getoond, maar de route volgens GoogleMaps
 • Weergave van ritnummers in het ritoverzicht online, waarbij ook opmerkingen indien de administratie niet gesloten is, verwijst naar het ritnummer
 • En last but not least: een oplossing om met meerdere gebruikers op één of meerdere kentekens te administreren. Dit omvangrijke project zal echter nog wel een aantal maanden duren.